Hereford
Vi har just nu har vi ett 40 tal kkvigor och stutar samt en tjur på gården. Våra nötdjur har fri tillgång till naturbete, ensilage, färskt vatten och kan fritt gå in och ut ur stallen.
Finullsfår
Vi har 16 finullstackor & baggar på gården, vita, svarta och bruna. . De håller våra stora gräsmattor och åkrar fina och vi har dem främst för lammens skull.Vi beräknar kunna sälja lamm till hösten 2014. Fåren har fri tillgång till skydd i ladan och har stor plats att röra sig.
Linderödsvin
Just nu har vi 7 grisar. Hos oss går våra svin fritt in och ut ur ladan och har tillgång till 1 hektar naturbete året om. De får mjöl och färsktvatten. Resultatet av att grisarna får tillgång till naturbete året om är att det blir mindre vatten i köttet, köttet blir mörkare och innehåller mindre fett och blir påsåvis mycket godare.
Skånska blommehöns & Isbar höns
Våra höns går fritt in och ut ut ladan. De har en stor utevoljär med grenar, värmelampa, halmströ, torvströ, sand, automatisk vattenautomat och sittpinnar. Vi har 3 olika besättningar i gruppen. För att bygga upp en bra besättning och föra vidare goda gener har vi valt att ta avelsägg ifrån olika besättningar/uppfödare i olika delar av landet. Vi kan därmed garantera att våra framtida avelsägg och kycklingar får föräldrar djur med olika genuppsättning.
Skånsk blommehöna valde vi för att de är den största lantrasen och för att frun ifrån huset är ifrån Skåne. Di Skånske blomme lägger vita ägg i normal "köpestorlek". Vi har just nu 18 blomme hönor och tuppar.
Isbar höns valde vi för att de lägger mintgröna ägg. Skoj för barnen :) Våra Isbar hönor är lätta att ta upp och hålla. Det är förövrigt Isbar tuppen som är "the leader in the pack". Han styr och ställer över samtliga övriga tuppar trots att han är mindre än blomme tupparna.
Vi väljer hönsraser efter deras olika egenskaper och äggfärg.
Japanska Vaktlar
Vi har just nu ca 40 hönor och 1 tupp på var 4.e höna i en stor utevoljär. Fåglarna har fri tillång till naturbete, insekter, vatten, värpfoder, mjöl, isolerat hönshus och träd. Vi märker inte våra fåglar utan håller reda på dem beroende på deras färger. Vi har tagit avelsägg ifrån 6 olika uppfödare i olika delar av Sverige och kan därför vara säkra på att vi har en bra genuppsättning. Våra hönor värper ägg från och med maj - september då vi inte driver våra hönsdjur så hårt.
Kaniner
Just nu finns svarta lejonhuvud honor med blå ögon och dvärg vädurskaniner med rexpäls. Kaninungar säljs ibland som husdjur.
http://hn.se/nyheter/varberg/1.2937617-har-slapps-grisarna-ut-pa-gronbete
Våra djur föds upp på lösdrift och går ute året om, de har tillgång till skydd i ladugårdarna.
Vi odlar foder och tillhandahåller betesmarker till våra djur. Vi tillsätter inget kraftfoder vilket gör att våra djur växer långsamt & naturligt.
Våra djur lever hela sina liv utomhus med tillgång till skydd och får därmed mer vitaminer & mineraler.